Nieuwsbrief december 2020 - Bosbegraafplaats Justine

December 2020

Dames en heren,

Als geïnteresseerde in de verdere ontwikkeling van de Bosbegraafplaats Justine kunnen we u het volgende melden.

T.b.v. de realisatie van de begraafplaats is het noodzakelijk dat er een bestemmingsplan gemaakt moet worden voor deze nieuwe activiteit. De begraafplaats houdt de natuurbestemming met de mogelijkheid om te begraven. 

Het bestemmingsplan is gemaakt en heeft inmiddels 6 weken ter visie gelegen.

Tot 25 november 2020 was het mogelijk bij de gemeente zienswijzen in te dienen. Dat is door twee mensen gedaan. Het vervolg is dat de zienswijzen worden beantwoord en dat de gemeenteraad een beslissing neemt. Daarna ligt het bestemmingsplan weer 6 weken ter inzage. In tijd verwachten wij dat wij in maart 2021 definitief weten dat de realisatie van de begraafplaats door kan gaan en met de verkoop van de graven kunnen starten. Wij zijn daarover positief gestemd. 

Inmiddels zijn wij volop bezig om alle voorzieningen te treffen om daadwerkelijk de begraafplaats in gebruik te nemen. Daarbij moet u denken aan voorzieningen in het terrein maar ook de contacten met begrafenisondernemers, financiers, bosdeskundige en de notaris.  

Het definitief uitzoeken van de grafplaats en het vastleggen en  het kopen kan pas gebeuren als wij alle vergunningen in huis hebben. Wel is het nu al mogelijk om het terrein te bezoeken en alvast een eerste keuze te maken van de plaats waar u begraven wilt worden. Dit kunt u zelf doen door alvast in het terrein te gaan kijken maar het is natuurlijk ook mogelijk om met ons een afspraak te maken om dat te gaan doen. 

Hiervoor kunt u een mail sturen naar bosbegraafplaatsjustine@gmail.com of bellen met de heer Tiggeler 06 11129446, of de heer Verstand 06 51 562619.

Ook voor verdere vragen zijn we natuurlijk bereikbaar. 

Landgoed De Kalenberg - Barchem

Meer informatie

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe  ontwikkelingen van Bosbegraafplaats Justine? Vul dan hieronder uw naam en mailadres in en druk op verzend.

Contact

Stichting Bosbegraafplaats Justine
Derk Jan Verstand  06 - 515 62 619
Willem Tiggeler 06 - 111 29 446
bosbegraafplaatsjustine@gmail.com